Sretan Uskrs!

Ovim putem čestitam i želim Sretan i blagoslovljen Uskrs svima vjernicima katolicima koji budu našli ovaj tekst na web stranici župa Nove Vasi i Tara. Ove godine zbog epidemije korona virusa na žalost neće biti svečane proslave Uskrsa u našim crkvama, osobito duhovne a to je da će biti bez uskrsne ispovijedi, pričesti i svete mise.

Prema uputama biskupa treba učiniti savršeno kajanje koje isto daje oproštenje grijeha s time da se nakon pandemije učini sakramentalna sveta ispovijed. Savršeno kajanje je kajanje iz ljubavi prema Bogu a nesavršeno kajanje je iz straha od Božje kazne. Jedno i drugo kajanje je valjano. Svetu misu po preporukama biskupa možete pratiti preko naših medija radija i televizije. Također se kod mise preko medija može duhovno primiti Sveta pričest. Zato je najvažnija čvrsta vjera u Isusovu nazočnost u posvećenoj hostiji i jaka čežnja duhovno ga primiti kao duhovno jelo. Sv. Alfonz Liguori savjetuje kako tada moliti: „Moj Isuse, čvrsto vjerujem da si nazočan u Presvetom Sakramentu. Ljubim te iznad svega i čeznem postati s Tobom jedno. Budući da te sada ne mogu primiti u svetoj pričesti, molim Te da dođeš barem na duhovan način u moje srce…Sada si došao i primam Te u svoj zagrljaj i sjedinjujem se posve s Tobom. Ne dopusti da se ikada odijelim od Tebe.“

Tjelesnu proslavu možete osmisliti sami u svojim obiteljima. Tako na primjer moći ćete u obiteljima sami blagosloviti hranu tako da se zajedno pomolite prije jela i da otac ili majka blagoslove jelo sa svetom vodom. Mislim da treba svakako osim redovitih molitava moliti a i pjevati „Kraljice neba“. Padre Pio je preporučivao u teškim vremenima molitvu krunice i posvetu Prečistom Srcu Marijinu.

IMG 20200307 115117 BURST001 COVER resized 20200328 112114842588
Scroll to Top