Župa sv. Roka, Nova Vas - Župa sv. Martina, Tar

  • Božićne ispovijedi

 U vremenu došašća mnogi vjernici pristupaju sakramentu svete ispovijedi. Svima koji to žele potrebno je omogućiti svetu ispovijed pomno pazeći na zaštitu sakramenta ispovijedi, penitenta i ispovjednika.


  • Mise zornice

 

U više župa s prvim danom došašća započet će „mise zornice“. Dobro je da se „mise zornice“ ne ukidaju. Treba pripaziti da se „mise zornice“ održavaju u većim prostorima, a ne u grijanim kapelama i dvoranama gdje nije moguće držati preporučenu fizičku distancu.

U župi Nova Vas održavat će se mise zornice svakog radnog dana u 6,00 sati ujutro. Nakon mise krunica i mogućnost božićne i spovijedi za vrijeme molitve krunice.


  • Blagoslov obitelji i domova

 

Blagoslov domova i obitelji koji se tradicionalno održava po našim župama, kućama, stanovima i obiteljima i koji sa sobom nosi molitvu za mir, duhovni i materijalni blagoslov neka se ne dokida ni u ovim okolnostima opasnosti od zaraze korona virusom. Isto tako, preporuča se da se blagoslov u ovim okolnostima epidemiološke opasnosti zaraze ne održava na uobičajen način posjeta obitelji i ulaska u kuće i stanove, kako radi zaštite i opasnosti od zaraze obitelji tako i radi zaštite svećenika i njegovih suradnika.


Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.