Župa sv. Roka, Nova Vas - Župa sv. Martina, Tar

Vazmene ispovijedi održat će se 29. ožujka 2021. -  veliki ponedjeljak - i to u župi Tar u 17,00 sati a u župi Nova Vas u 18,00 sati!


Čestit Božić i blagoslovljena Nova Godina 2021.

IMG 8cf7146adc2557222bb9bd3ab9011183 V

„Daj nam Bog zdravlje k tomu veselje…“ Kako je vrijeme pandemije koronavirusa puno se želi i misli na zdravlje koje je veliki Božji dar. Bog želi svakome čovjeku da bude veseo i zdrav, kako nam poručuje božićna pjesma. Nema pravog odgovora na pitanje zašto se nešto loše događa kao što je na primjer ova kušnja s pandemijom. Kao vjernici znamo da „nam je kroz mnoge nevolje ući u Kraljevstvo Božje.“ Isus je to pokazao pri svojem rođenju u štalici, kroz zemaljski život je doživljavao velika protivljenja farizeja, pa smrću na križu te nije stoga na mjestu da živimo u strahu, nego hrabro se nositi s poteškoćama nadajući se vječnom životu na nebu. Jedna latinska poslovica kaže: Quidquid agis, prudenter agas et respice finem“( Što god radiš, radi razborito i gledaj na svršetak ). Za vjernika je završetak ovoga života početak vječne radosti na nebu, i zato neka nam Isusovo rođenje bude izvor blagoslova i sreće u ovom našem zemaljskom životu.

IMG 20201221 165247
 


        ČETVRTA   NEDJELJA   DOŠAŠĆA „B”

         Draga braćo i sestre!

            Oduvijek je čovjek o sebi i drugima želio saznati što više. Nije samo proučavao prošlost, nego je pokušao posebno rasvijetliti, objasniti sadašnje događaje. Išao je čak i korak dalje, želio je zaviriti u svoju budućnost. Tako u susretu s nepoznatim, nesvakidašnjim i iznenadnim postavljamo pitanja: Što to znači..., kamo će sve to izaći..., kako će to biti...?


Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.